FANDOM


Paasivun logo

Työntekijöiden opaskirjat: Vararuhtinas

Ohjeita Vararuhtinaalle.

Toimenkuva

Vararuhtinaana tärkein tehtäväsi on olla puolueeton kaikessa ja kaikkia kohtaan ja ylläpitää tasapainoa valtakunnassa. Anna alaisten tehdä työnsä, älä puutu siihen miten he päättävät tehdä asiat paitsi jos työt eivät tule tehdyiksi tai jos ne tehdään todella huonosti. Noudata sääntöjä ja huolehdi siitä, että sääntöjä noudatetaan. Huolehdi siitä että lakeja ylläpidetään ja valvotaan. Älä väärinkäytä valtaasi. Jos tiedät asioita joita sinun ei pitäisi normaalisti tietää, niin älä anna sen vaikuttaa käytökseesi. Auta sekä kunnon kansalaisia että rikollisia yhtälailla. Pidä aina huoli siitä, että tiedät mitä ympärilläsi tapahtuu. Älä anna henkilökohtaisten miepiteiden vaikuttaa päätöksiisi vaan muista aina olla puolueeton ja sääntöjä noudattava konfliktitilanteissa. Älä perustele päätöksiäsi muille. Älä ryhdy väittelyihin. Älä ole joustamaton jos huomaat, että olet tehnyt virheen tai huomaat olevasi väärässä. Vaadi säännöllisiä raportteja selkeän yleiskuvan luomiseksi. Käytä mustakaartia tiedonhankinnassa ja rakennusvirastoa heidän alaansa kuuluvissa projekteissa. Tee yhteistyötä lääninherrojen kanssa, mutta älä anna heidän määrätä.

Palkanmaksu

Vararuhtinaana sinulla on oikeus käyttää valtion kassaa vapaasti ja itsenäisesti erilaisten hankkeiden perustamiseen ja tukemiseen. Näitä voivat olla mm. suuret rakennushankkeet, työpaikkojen perustamiseen tähtäävä toiminta, uusien yrittäjien tukeminen aloitusrahalla, uusien kiltojen tukeminen aloitusrahalla ja köyhien auttaminen. Voit käyttää valtion kassaa myös omiin kuluihisi mikäli sinulla ei ole muuta tulonlähdettä tai aikaa ei jää omien tulojen hankkimiseen.

Oikeudet ja komennot

Sinulla on oikeus käyttää rahapajan rahapainoa, mutta älä paina lisää rahaa ellei se ole välttämätöntä. Sinulla on sekä arkkujen, arkkukauppojen että talouden admin oikeudet. Voit ohittaa arkkujen lukitukset ja käyttää kaikkia tilitoimintoja ja vaihtaa kauppojen omistajia, hintoja yms. Sinulla on myös lääninherran oikeudet: /myönnähenkilötodistus ja /läänit.

Sinulla on oikeus nimittää kaikkia ammatteja /<ammatinnimi> <pelaaja> komennoilla. Lisäksi voit myöntää minkä tahansa virallisista ammateista ja viroista poikkeavan tittelin /titteli <pelaaja> <tittelin nimi> komennolla. Voit myös erottaa työntekijöitä /erota <pelaaaja> komennolla.

Sinulla on myös käytössäsi /tuomio komento jolla voi esimerkiksi hätätilanteessa määrätä pelaajalle kadotustuomion (joka astuu voimaan seuraavan kerran, kun hän kuolee). Käytä sitä maltillisesti.

Voit kirota ja armahtaa pelaajia. /kiroa <pelaaja> ja /armahda <pelaaja> komennoilla. Käytä niitä sääntöjen mukaisesti.

/posti <pelaaja> komento näyttää postilaatikoiden sijainnit ja sinulla on ohitusoikeudet postilaatikoiden lukituksiin samaten kuin posteljoonilla.

Voit puhua kaikilla kanavilla.

Voit muokata työpaikat-kirjaa /työpaikat komennolla tarpeen vaatiessa.

Olet immuuni /ignore komennolle. Kaikki näkevät aina mitä sanot.

Voit virhetilanteissa tai hätätilanteissa käyttää /herätäkuolleet <pelaaja> komentoa, joka herättää pelaajan kuolleista ja teleporttaa hänet luoksesi.

Sinulla on käytössäsi myös /raportti <pelaaja> komento.


Tasapainoinen valtakunta

Ihmiset ovat aina tyytymättömiä ja tilanne voi näyttää toisinaan epätoivoiselta. Kukaan ei välty moitteilta, joten älä kiinnitä huomiota tyytymättömien lepyttämiseen vaan keskity vakaasti siihen mitä tahdot saavuttaa. Vararuhtinaana oleminen tarkoittaa asioiden näkemistä tätä hetkeä pidemmälle. Tyytymättömät lähtevät pois ja uusia tilaisuuksia tulee tilalle. Keskity vahvuuksiisi, älä jää miettimään heikkouksiasi. Delegoi tehtävät ihmisille, jotka ovat niissä tehtävissä parhaita. Älä yritä tehdä asioita yksin. Älä jää epäröimään tekemiäsi päätöksiä vaan kulje aina eteenpäin. Vararuhtinaan tärkein tehtävä on löytää tasapaino ja rauha itsensä kanssa, jotta hän voi jakaa sen muille ja saada aikaan tasapainoisen valtakunnan jossa kaikki menestyvät.