FANDOM


Paasivun logo


Muutokset ja uudistukset

Historiallinen artikkeli

Tämä artikkeli on historiallinen ja kertoo menneestä tapahtumasta, asiasta tai ominaisuudesta, jota ei enää ole.

HUOM! Tätä osiota ei enää päivitetä. Muutokset ja uudistukset päivitetään jatkossa keskustelupalstan sille varattuun viestiketjuun.

Varoitus, sisältää spoilereita!

11.5.2014

Ovien lukitseminen: Ovet voi nyt lukita avaimella. Jos oven lukitsee yleisavaimella, niin sen saa auki millä tahansa yleisavaimella. Jos yleisavaimen nimeää uudelleen alasimella, niin oven saa auki vain saman nimisellä avaimella. Lukittu ovi on aina lukossa (myös silloin, kun pelaaja on palvelimella toisin kuin arkkujen offline-lukituksen kanssa). Lukitun oven voi rikkoa normaalisti, mutta ilman rikkomista lukittua ovea ei saa auki ilman siihen käypää avainta.

Avaimen resepti: Resepti avain


7.5.2014

Alkoholijuomat: Omenaviini: Resepti omenaviinii


Alkoholijuomat: Sima: Resepti simai


Alkoholijuomat: Grogi: Resepti grogi


Omenapiirakka: Jauho + sokeri + 3 omenaa + kananmuna + vettä.

Arkkukaupat: Kauppojen päällä on nyt graafiset kuvakkeet joissa näkyy tuote jota kauppa myy.

Taistelu: Lyöntietäisyydet ovat nyt lyhyempiä ja asekohtaisia.

Veriroiskeet: Käytämme nyt omaa teknisesti ylivertaista ratkaisua veriroiskeisiin.

21.4.2014

Spawnaus: Pelaajia ei voi vahingoittaa spawnauksen jälkeen 3 sekuntiin jatkuvan kuolemakierteen estämiseksi jos mobit camppaavat kotisänkyä.

Lisää tilastoja: /pelaajat komennossa (asumisjakauma) ja uusi komento: /ammatit joka näyttää ammattijakauman ja tarjoaa lisätietoa ammatinharjoittajista sekä kykenee kertomaan yksittäisen pelaajan ammatin.

Varastaminen: Pelaajien reppuun voi nyt sujauttaa esineitä hiipimällä ja klikkaamalla oikealla esine kädessä, takaapäin. Samoin kuin varastamisessa on mahdollisuus, että uhri tai muut lähellä olevat henkilöt huomaavat teon.

Mylly: Myllyn koodi on uudistunut ja myllyjä voi nyt rakentaa myllynkiven avulla ilman komentoja. Myllynkiviä voi anoa lääninherran kautta jos tahtoo rakentaa oman myllyn. Myllynkiviä myönnetään vain myllyihin, jotka täyttävät laatuvaatimukset. Mylly vaatii toimiakseen myllynkiven lisäksi vähintään 2 suppiloa ja ylimmän suppilon läheisyyteen vivun (1-3 block etäisyydelle). Toisin kuin aiemmin myllyn syötölle ja kuljetukselle täytyy nyt olla suora väylä normaalisti suppiloita käyttäen.

Lurkkiminen: Ovista ja muista voi nyt liikkua äänettömästi hiipimällä.

Tikari: Selkäänpuukotus tikarilla oikealta etäisyydeltä takaapäin antaa +999 lisävahinkoa jos uhri ei ole jo huomannut hyökkääjää. Jos uhri huomaa hyökkääjän selkäänpuukotus ei toimi uudelleen vähään aikaan. Etäisyys on läheltä, mutta ei liian läheltä ja siinä on pieni mahdollisuus epäonnistua joka tapauksessa, jolloin lyönti on normaali lyönti.

Kuolinrangaistukset: Palautuivat normaaleiksi ja ovat nyt 3 minuuttia kadotuksessa normaalista kuolemasta, 15 rutosta ja 30 min murhatuksi tulemisesta.

29.3.2014

Hypotermia: Alustava tuki on valmis kastumiselle sateessa ja vedessä. Vaatteet kuivuvat nopeammin tulen äärellä. Jää saattaa pettää pelaajan alla. Sisätilojen tunnistaminen on käytössä, sisäuima-altaat kylmillä biomeilla ovat nyt mahdollisia ilman, että pelaaja jäätyy kuoliaaksi.

Talous: Bugikorjauksia ja kehittyneempi tilitapahtumien seuranta. Arkkukaupat veloittavat ja maksavat vaihtorahansa ensisijaisesti nyt pelaajan kädessä olevista rahoista. Vaihtorahanmaksualgoritmia on kehitetty pidemmälle ottamaan huomioon enemmän erilaisia maksutilanteita. Maksualgoritmi yrittää arvata millä rahoilla pelaaja todennäköisimmin haluaa maksaa.

Rahapaino: Aurinkomaan kaikki rahat painetaan nyt Aurinkomaan keskuspankin rahapajan rahanpainokoneella, joka käyttää raaka-aineita (piikiveä, lasuriittia, kultaa, smaragdeja, paperia) ja painaa esinettä vastaavaksi fyysiseksi valuutaksi.

Kaupat: Kaupan perustamiseen tarvitaan nyt Aurinkomaan keskuspankin myöntämä maksuton kaupanperustamiskirja. Kauppa perustetaan nyt hiipimällä ja lyömällä arkkua myytävällä/ostettavalla esineellä vahinkojen välttämiseksi.

Saha: Saha rakennetaan, Lääninherran luvalla, laittamalla alaspäin osoittavaan tarttumamäntään kiinni kalteri. Alla tulee olla 2 tyhjää tilaa. Sahalla voi sahata tukkeja laudoiksi ja lautoja puolilaatoiksi. Sahan tuotto on parempi kuin jos puun valmistaa työpöydällä. Saha kuljettaa tukin liukuhihnaa pitkin automaattisesti sahattavaksi. Toimiakseen tukin täytyy olla yhtenäinen ja alkaa suoraan sahanterän alapuolelta. Kun saha aktivoidaan sahanterän alapuolella olevan turvavyöhykkeen tulee olla tyhjä kaikesta henkilöstöstä.

27.12. 2013

Aurinkomaan resurssipack: on päivitetty. Mikäli sinulla ei toimi automaattinen lataus niin joudut lataamaan resourcepackin uusiksi käsipelillä. Kaikilla muilla se tapahtuu automaattisesti kunhan palvelimen tekstuurit on päällä videoasetuksista. Apua ja lisäohjeita saa Aurinkomaan foorumeilta. Resurssipackiin on vaihdettu kultaisen kuokan grafiikat josta on tullut Aurinkomaassa custom esine - Viikate (kts alla). Mikäli sinulla ei ole Aurinkomaan resurssipackia asennettuna viikate näkyy kultaisena kuokkana, mutta toimii silti niin kuin pitääkin. Aurinkomaan resurssipack ei lisää custom grafiikoita muille esineille, mutta tämän muutoksen myötä Aurinkomaan resurssipack saattaa haitata niiden henkilöiden pelaamista muilla palvelimilla jotka ovat joutuneet manuaalisesti asentamaan Aurinkomaan resurssipackin. Ne joilla toimii automaattinen lataaminen tämän ei pitäisi tuottaa mitään ongelmia tai muutoksia pelikokemukseen muilla palvelimilla, sillä grafiikat ovat palvelinkohtaisia.

Viikate

Resepti viikate


Viikatteella vehnän ja ruohon niittäminen sujuu jouhevammin. Sitä voi myös käyttää aseena, mutta se ei ole kovin tehokas. Muihin peltotöihin se ei sovellu kovin hyvin vaan hajoaa helposti jos sillä alkaa kuokkimaan perunoita tai porkkanoita.

Ruohon rikkominen: On nyt paljon vaikeampaa turhan maisemagrieffauksen estämiseksi/hidastamiseksi.

Mylly: Myllyn koodi on uudistettu kokonaan. Vehnänsyöttö toimii nyt paljon loogisemmin ja luotettavammin. Ainoastaan vipukäynnistys on enää käytössä. Jauhamisaika on sovitettu suurinpiirtein historiallisen mittapuun ja Aurinkomaan vuorokauden pituuden mukaiseksi. Vehnää voi syöttää lisää lennossa kun jauhaminen on päällä. Jauhinkiven sijainti määritellään nyt erikseen, joten erimallisten myllyjen rakentaminen on paljon joustavampaa.

20.12. 2013

Pankkiirit: Pankkien ylläpitokomennoille on nyt lisätty helppokäyttöinen graafinen käyttöliittymä. Tämä koskettaa ainoastaan pelaajia, jotka ovat pankeissa töissä.

Jano: Uudet biomit tukevat nyt janoa. Kuumilla alueilla jano tulee nopeammin. Janoisuuden koodia uudistettiin ja uudistusten johdosta janoa lisäävät vaikutukset ovat selkeämpiä ja suurempia. Ilmoitukset ruuan suolaisuudesta on poistettu, koska ne vain hämmensivät pelaajia. Ruuan suolaisuus itsessään on ennallaan ja sen vaikutus janon kasvamiseen on, kuten aina, marginaalinen.

Teurastamot: Kampanjassamme taistella lihan OP ominaisuuksia vastaan Aurinkomaahan on tulossa käyttöön teurastamot joihin karja tulee viedä teurastettavaksi. Muutoin on vain X% mahdollisuus saada minkäänlaisia droppeja eläimistä.

Pilaantuvat ruuat: Liharuuat pilaantuvat. Raaka inventoryssa oleva liha nopeiten, säilössä (arkuissa jne) oleva ruoka hitaammin. Jos samassa säilytystilassa/inventoryssa on myös pilaantunutta lihaa niin se saa muun lihan pilaantumaan nopeammin. Tämä koskee myös kauppa-arkkuja. Pilaantuvia ruokia ovat kalat, kana, possu ja lehmä.

Kadotetut sielut: Kuolleet pelaajat joutuvat nyt kadotukseen kuolinrangaistuksensa mittaiseksi ajaksi. Erityyppiset rangaistukset ovat poistuneet käytöstä. Kuolleille on rakenteilla oma maailma, Kadotus, jossa - kun se on valmis - pelaajat viettävät aikansa kuoltuaan. Kuolleiden pelaajien chat kanavia on tuunattu hieman. Kadotus ja Turmio kanavat ovat samat vanhat local ja kuiskaa kanavat, ainoastaan nimet ovat muuttuneet siksi aikaa kun pelaaja on kuollut. Muutos on kosmeettinen ja ei vaikuta toiminnallisuuteen.

Arkkukauppa: Arkkukauppa tukee nyt resurssipackin kuvia. Jokaiselle myytävälle/ostettavalle tuotteelle tulee automaattisesti kylttiin kuva. Lisäksi bugeja on korjailtu ja perusominaisuuksia lisäilty.

11.12. 2013

Resourcepack: Aurinkomaassa on otettu käyttöön WolfieMarion mainio resurssipakkaus. Sen käyttäminen on äärimmäisen suositeltavaa Aurinkomaassa, eikä se millään tavalla haittaa muiden resourcepackkien käyttämistä tai korvaa mitään pelin tekstuureita tai ääniä. Sen käyttämisestä on ainoastaan hyötyä, sillä se korvaa Aurinkomaassa muuten käyttämättömiä utf-8 merkkejä graafisilla kuvilla.

Jäinen vesi: Kaikkein kylmimmissä kasvillisuusvyöhykkeissä veteen putoaminen voi olla vaarallista.

Suolavesi: Merien vedet ovat suolaisia ja eivät kelpaa juotavaksi tai muuhun käyttöön.

Eroosio: Maaperä kuluu eroosion vaikutuksesta mikäli sillä ei ole riittävästi suojaavaa kasvillisuutta. Karkeammat materiaalit hajoavat ajanmyötä hienommiksi. Erityisesti vesi kiihdyttää maaperän kulumista.

1.11. 2013

Biomikohtaiset kasvuasetukset: Hornapahka menestyy vain hornassa. Kaakaopapu menestyy vain viidakossa. Sokeriruoko menestyy vain soilla, jokienvarsilla ja rannoilla. Muut viljeltävät ravintokasvit menestyvät parhaiten hedelmällisessä maaperässä: jokien varsilla, tasangoilla, viidakossa ja metsissä. Kasvumenestys vaihtelee riippuen biomityypistä. Kaikissa biomityypeissä esiintyy kasvikuolleisuutta.

Fyysinen valuutta on otettu käyttöön. Pankissa voi avata itselleen talletustilin. Tilikirja vaaditaan kauppojen perustamiseen. Yhdellä henkilöllä voi olla useita tilejä. Yhdellä tilillä voi olla useita omistajia ja käyttäjiä.

Aurinkomaan omat kauppa-arkut tukevat nyt fyysistä valuuttaa.

Pay, balance, money, jne komennot ovat poistuneet käytöstä. Tahdotko tietää paljonko sinulla on rahaa? Avaa inventory ja laske sormillasi. Tahdotko tietää paljonko tililläsi on rahaa? Klikkaa tilikirja kädessä oikealla.

23.9. 2013

Kaupunginportit: Kulkuluvan pituus on nostettu vastaamaan Aurinkomaan vuorokauden pituutta. Kulkulupa on nyt kumulatiivinen. Jos ostaa ja käyttää monta lupaa saa enemmän aikaa kulkulupaansa. Kulkuluvan aika kuluu nyt myös pelaajan ollessa offline tahtiin 1 min / 30 IRL min käytännön teknisistä syistä.

XP pullojen resepti lisätty: Xp pullon resepti

Lisäksi resepti vaatii 8-16 XP ja puoli sydäntä elämää.

15.9. 2013

Jano: tulee nyt kaikille. Aikaa on pidennetty. Janoon kuolee noin yhdessä Minecraft vuorokaudessa (100 min Aurinkomaassa) riippuen olosuhteista ja aktiivisuudesta yms.

Tulen leviäminen: tuli leviää nyt pelloilla.

Myllyt: Myllyt ovat saapuneet Aurinkomaahan! Leipien ym vehnää käyttävien ruokien reseptit on päivitetty käyttämään jauhoja. Tätä kirjoittaessa Aurinkomaassa on kaksi myllyä: Suurarossa ja Pohjolassa. Jauhoista valmistettujen tuotteiden metadata on muuttunut. Tämä koskee lähinnä vanhoja kauppa-arkkuja joissa on myyty leivontatuotteita. Vanhat arkut täytyy uusia jos tahtoo saada vielä näitä tuotteita myyntiin.

Ammattien vaihtaminen: Rangaistus omaehtoisesta ammatista eroamisesta on nyt lyhennetty yhteen vuorokauteen. Ennen kuin 24 tuntia on kulunut ei ole mahdollista saada uutta ammattia itselleen.

Kuolinrangaistukset: Kuolemisesta rangaistaan nyt kaikkia. Rangaistuksen tyyppi riippuu tavasta jolla pelaaja kuolee. Olkaa varovaisia. Vastapainona tälle respawn ruuan tasoa on korotettu takaisin 15:sta. Tämä ominaisuus on vielä hieman keskeneräinen ja jätän tarkoituksella kertomatta tarkemmat yksityiskohdat.

Maito: Maidon juominen ei poista enää status/potion efektejä, mutta sammuttaa edelleen janoa.

Taudit: Rutto on nyt entistä tappavampi ja alkaa olla pikkuhiljaa valmis. Jos kuolee sairastaessaan ruttoa tulee bannituksia 15 minuutiksi. Pelätkää sitä.

EHM: Uusi mob: Kammottava luuranko jolla on lyömäase.

Nälkä: Nälkä tulee hieman hitaammin. Ja respawn ruuan tasoa on nostettu.

10.9. 2013

Dynamiitti: Dynamiitin tehoa on kasvatettu ja se saattaa sytyttää pieniä tulipaloja. Dynamiitti tepsii tason 40 alapuolella olevaan kovaan graniittiin heikommin. Dynamiitti saattaa aiheuttaa kalliossa halkeamia joissa on sortumavaara (mutta ne on myös helpompi louhia pois kuin jos hakkaisi graniittia käyttämättä lainkaan dynamiittia.) Dynamiitin käytössä suositellaan varovaisuuteen ja kunnolliseen turvaetäisyyteen.

Louhimisnopeus: Mekanismia muutettu. Louhimusuupumukset on poistettu. Uudet asetukset toimivat näin: kaikki sileä kivi tason 40 alapuolella on kovaa graniittia jonka louhiminen uuvuttaa ja johon dynamiitti tepsii huonommin. Heikommat hakut saattavat hajota yllättäen louhiessa graniittia.

6.9. 2013

Sepän ammatti: On nyt suojattu ammatti. Ainoastaan seppä voi tehdä kulta, rauta ja timantti panssareita, miekkoja, työkaluja, rautaovia, kaltereita, raiteita, alasimia, patoja, ämpäreitä, keritsimiä, suppiloita ja kaivosvaunuja.

Suutarin ammatti: On nyt suojattu ammatti. Ainoastaan suutari voi tehdä nahkavaatteita, talutushihnoja ja satuloita.


Satulan resepti


5.9. 2013

Terveyden regenerointi: Koska tuolit taas enimmäkseen toimivat terveyden regenerointi on säädetty hitaammaksi - 0.5 sydäntä / 5 min - sen sijaan, että se olisi poistettu kokonaan.

Louhiminen: Louhimisnopeutta on pienennetty louhimusuupumuksen avulla. Kaivosmiesten ammattia harjoittavat saavat uupumuksen taso 3 tason 4 sijaan joka tulee muille pelaajille.

Ikkunoiden särkyminen: Lisätty partikkeliefekti ikkunoiden ampumiseen nuolilla.

Varastaminen: Toisilta pelaajilta voi yrittää varastaa hiipimällä + oikeaklik. Tämä on tietenkin laitonta. Varastamisessa tällä tavalla (pelimekaniikka) pätevät terveen järjen sanelemat säännöt.

Pieniä lisäyksiä: Toisia pelaajia voi töniä hiiren oikealla napilla käsi tyhjänä. Tönäisy kun juoksee tönäisee lujempaa. Takaapäin tönäisee lujempaa. Takaapäin tönäistessä toinen pelaaja ei näe kuka tönäisi. Suojautua voi menemällä kyykkyyn tai torjumalla miekalla. Mutta nämä eivät auta takaapäin tönäisyihin tai suurella vauhdilla tuleviin tönäisyihin.

Tulen leviäminen: Ainoastaan suurimmat kylät ja kaupungit ja niiden lähialueet on suojattu tästälähtien. Tuli leviää, salamat sytyttävät, laava sytyttää. Tämän lisäksi tulinuolet sytyttävät palamaan.

29.8. 2013

Sahti: Känninen horjahdus. Humalassa ei kannata enää kiipeillä jyrkänteillä tai seisoa veden tai laavan lähellä. Hukkuminen humalassa on nyt myös hyvin todennäköistä.

Taudit: Alkoholijuomat lisäävät vastustuskykyä sairauksia kohtaan. Rutosta voi nyt saada vahinkoa, hyvin konservatiivisesti ja hyvin harvoin. Päälle yskiminen lisätty ja tautien leviämistä, tarttumista ja biomien, ilmaston ja vaatetuksen vaikutusta on säädetty ja tasapainotettu. Verinen oksennus lisätty.

AurinkomaaChat: Puhuminen veden alla ei ole mahdollista. Kuiskaa-kanava näyttää nyt etäisyydellä 8-16 satunnaisia pätkiä keskustelusta aiemman *hiljaista keskustelua* asemasta. Puhe kuuluu selkeämmin mitä lähempänä kuiskuttelijoita seisoo ja laatu heikkenee mitä kauempana keskustelijoista on - kunnes ei kuule keskustelusta enää mitään.

28.8. 2013

Kovanaama: Jano tulee nyt nopeammin juostessa ja vielä nopeammin juostessa aavikolla. Janoisuuden viestejä on paranneltu, niiden pitäisi olla nyt informatiivisempiä.

Vihamieliset mobit: Mobien spawnausta on pienennetty yhdellä kolmasosalla. Spawn asetus on nyt 100.

Vuorokauden pituus: Aurinkomaan vuorokausi on nyt 100 minuuttia pitkä. Uusi pituus on testauksessa toistaiseksi, mutta vaikuttaa optimaaliselta ja luultavasti jää voimaan pysyvästi. Vuorokauden pituuden muuttamisen ei pitäisi vaikuttaa minkään pluginin tai vanilla ominaisuuden toimintaan, mutta pientä graafista bugitusta on havaittavissa auringon, tähtien ja kuun liikkeessä taivaankannella.

AurinkomaaChat: Bugikorjauksia. Kanavan pikakomentojen tuki sahtisuhinalle.

Taudit: Tautien leviäminen, tarttuvuus ja sairastuminen on edelleen testauksessa. Tauteihin on nyt lisätty muutamia harmittomia tekstiefektejä, jotka auttavat visualisoimaan paremmin kuinka yleisiä taudit ovat näillä asetuksilla. Yritämme tällä testauksella löytää sopivan tasapainon tapaan jolla taudit leviävät ilman, että ne ovat kuitenkaan liian yleisiä.

23.8. 2013

Parantuminen: Koska tuolipluginin 1.6 päivitys vain viivästyy ja viivästyy teknisten ongelmien takia terveys regeneroituu nyt ainakin väliaikaisesti, hitaasti, takaisin.

AurinkomaaChat: Sydämiin <3 on nyt lisätty graafinen efekti.

Oksentaminen: Oksennuksissa on nyt partikkeligrafiikat ja äänitehoste. Oksentaminen tyhjentää vatsan sisältöä.

Rikkoontuvat pullot: Tyhjät pullot menevät nyt rikki jos ne heittää korkealta kovalle alustalle.

Kaupunkiviljely: Palstanomistajat voivat nyt viljellä siirtolapuutarhatonteillaan.

Viljely: Bugikorjauksia.

19.8. 2013

Taudit: Tautien ja tautien leviämisen koodaus jatkuu. Ensimmäisenä leviävänä ja tarttuvana tautina testaukseen tulee kaikkien pelkäämä rutto, joka on pitkään ollut jo kokeilussa itsenäisenä komentonaan. Sille annetaan taudinaiheuttajia ja se päästetään valloilleen Aurinkomaahan. Optimaalisten asetusten löytyminen tautien syntymisessä, tarttumisessa ja leviämisessä tulee viemään paljon aikaa. Pelaajilta pyydetään kärsivällisyyttä.

Tehokkuusparannuksia moniin plugineihin.

AurinkomaaChat v4.0 on julkaistu. Koko koodi on kirjoitettu uusiksi ja on selkeämpää ja tahokkaampaa. AurinkomaaChatin API sisältää nyt Poikkeustilan, jolla voidaan estää kommunikaatio ja tarjota asiasta lisätietoa erilaisissa tilanteissa. /kanava lista on uudistunut. /ignore komento on nyt käytössä. Lukuisia bugeja on korjattu. Kanavien pikakomennot (/g, /local, jne) tukevat nyt tekstinkorvausta makroilla (<3, *salama*, *nuotti*, jne.) niin kuin normaali chat on tukenut jo aiemmin.

Kovanaama: Vammat, syömishäiriö - kakunsyöminen antaa nyt vahinkoa niin kuin pitääkin. Vammat - pakkomielteisyys poistettu. Tilalle tulee onnettomuusalttius, joka on toistaiseksi keskeneräinen.

15.8. 2013

Yleisiä bugikorjauksia ja kosmeettisia muutoksia.

Sängyt ja nukkuminen: Koodasin oman ratkaisun korvaamaan aikaisemmin Aurinkomaassa käytetyn BedHospital pluginin joka oli risjarvin suuresti Aurinkomaata varten parantelema. Parantumistahti sängyssä nukkuessa on nyt hieman hitaampi kuin aiemmin. Täydet elämät saa tyhjästä viidessä minuutissa. Statusilmoitukset terveydentilan mukaan ja ilmoitus kun pelaaja on täysin parantunut. Lisää ominaisuuksia tulossa myöhemmin.

Sadonkorjuu: Bugikorjauksia.

Myrkkysienimuhennos: Väliaikainen purkkaviritysbugikorjaus. Jos UnlimitedRecipes pluginin tekijä joskus korjaa buginsa, niin resepti muuttuu.

Sahti: Parannuksia. Lisää kirosanoja. Juopon tuuri. Myös muita perusparannuksia tulee lisää tässä lähiviikkojen saatossa.

Arkkujen offline-lukitus: Uudet arkut ovat nyt aina auki ellei niitä erikseen lukitse. Kosmeettisia muutoksia. Räjähdyssuojaus toimii arkuissa nyt ainoastaan lukituissa arkuissa kun niiden omistaja ei ole paikalla.

13.8. 2013

Oikeus nimittää ja erottaa: osastojen johtajilla on nyt oikeus nimittää ja erottaa alaisensa käyttämällä valtakirjoja.

Tittelistä luopuminen: Kun Alamainen tahtoo luopua ammatistaan/tittelistään hän voi nyt käydä Roihun Oikeustalolla ja jättää aulassa olevaan palautelaatikkoon paperin jonka nimeksi on muutettu alasimella "Eroilmoitus". Tällöin hänen tittelinsä muuttuu välittömästi "Alamaiseksi". Poikkeuksena ovat valtion virat. Valtion viroissa toimivat henkilöt jättävät kirjallisen eroilmoituksen suoraan esimiehelleen.

11.8. 2013

Ikkunoiden rikkoutuminen: Kun lasiruutuja rikkoo jousella tai käsin, niin lasiruutu ei enää putoa ehjänä joka kerta. Jousella on suurempi mahdollisuus, että lasiruutu särkyy kokonaan kuin käsin purkaessa.

Sahti: Juopot saattavat rikkoa suutuspäissään ovia. Mekaniikkaa ovien kanssa on muutenkin hiottu paremmaksi. Lisäksi muutamia peruslisäyksiä ja muutoksia efekteihin ja sen sellaiseen.

Onnenkeksit: Huhuja, aforismeja ja juoruja on nyt lähemmäs sata.

Satunnaisia lisäyksiä: Lisäsin uusia pieniä hauskoja, täysin loogisia, mutta kuolettavan vaarallisia juttuja. Näistä löytyy vihjeitä, mutta en pilaa teiltä oivaltamisen (kantapään kautta) iloa.

5.8. 2013

Onnenkeksien resepti:

Onnenkeksi2


Tämä toimii nyt myös:

Onnenkeksi1


Sahdin resepti on muuttunut:

Sahti


Arkkujen offline-lukitus: Tupla-arkku lukituksen ongelma korjattu. Lukittamista ja avaamista voi nyt käyttää huoletta myös tupla-arkkujen kanssa.

Arkkujen offline-lukitus: Kaikissa tästä hetkestä eteenpäin luoduissa arkuissa on käytössä 100% automaattisesti arkkujen offline-suojaus. Silloin kun et ole paikalla Aurinkomaassa arkkusi menevät automaattisesti lukkoon. Kukaan ei siis pääse käymään arkuillasi silloin kun et itse ole paikalla. Kun kirjaudut Aurinkomaahan arkkujesi lukitus aukeaa automaattisesti. Jos tahdot pitää arkkusi auki myös silloin kun olet offline sinun täytyy hiipiä ja klikata tyhjällä kädellä arkkuasi hiiren oikealla napilla tai käyttää komentoja /avaa ja /lukitse. Huom: tällä hetkellä tupla-arkkujen kummatkin puolet joutuu avaamaan/lukitsemaan erikseen! Arkuissa on nyt myös TNT esto.

2.8. 2013

Aurinkomaachat: Uusi paikallinen kanava: kuiskaa - Komennot: /kanava kuiskaa, /kanava liity kuiskaa, /kanava poistu kuiskaa, /kuiskaa . Kuiskaa kanavan kantama on 8 palikkaa. 9-16 palikan päähän kuuluu vain "*hiljaista keskustelua*" ja yli 16 palikan päähän ei kuulu mitään. Nyt voitte keskustella porukalla luottavaisemmin mielin, että kukaan ei salakuuntele keskusteluitanne. Local kanavan kantamahan Aurinkomaassa on 50 palikkaa, joten se ei kaikkiin tilanteisiin ole hyvä.

Uniikit esineet: Onnenkeksit. Nyt kaupoissa kautta Aurinkomaan. Resepti on normaalien keksien resepti + paperi keskelle ylimpään riviin. Onnenkeksit sisältävät aforismeja ja huhuja.

Kovanaama: Padoista ja vesistöistä voi nyt juoda

Kultainen porkkana on poistettu Aurinkomaasta pysyvästi.

Alkemistin ammatista on tullut suojattu ainoastaan alkemisti voi valmistaa taikajuomia. Alkemisteilla on velvollisuus ostaa aineksia muilta pelaajilta.

Lait ja säännöt: Julkisesta juopumuksesta ja rähinöinnistä joutuu häpeähäkkiin selviämään.

Kovanaama: Uusia pieniä ainoastaan kovanaamoille tulevia juttuja lisätty sahtiin.

Kovanaama: Syömishäiriö vamman valinneet voivat nyt selviytyä kokonaan sahdin voimin. Sahti ei anna vahinkoa pelaajalle jolla on syömishäiriö vamma valittuna.

Sahti - (alkoholipitoinen ruokaisa juoma) lisätty. Resepti: sokeri+vesipullo+köynnös(ts. humala)+kärpässieni(hiiva)+vilja

Satunnaiset suuret sortumat (kiven haurastuminen) kiveä kaivaessa maanpinnan tason alapuolella.

Kovanaama: Uusia haasteita lisätty. Edut ja vammat, joita saa valita kun on ollut elossa Kovanaama-tilassa 24 tuntia (todellista aikaa). Edut: Nopsajalka, Kovakoura, Muuri. Vammat: Syömishäiriö, valoarkuus, pakkomielteitä.

Kovanaama: Jano. Selviytyäksesi tarvitset vettä! Aavikot janottavat enemmän päivisin. Voit juoda pullovettä ja maitoa ja vesimeloni antaa hieman vettä.

Kovanaama: 100% vapaaehtoinen Hardcore-tila jonka voi laittaa pois päältä milloin vaan. 15 min ban jos kuolee. Ylimääräisiä haasteita, ominaisuuksia ja palkintoja selviytymiseen. Komento: /kovanaama

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.