FANDOM


Historiallinen artikkeli

Tämä artikkeli on historiallinen ja kertoo menneestä tapahtumasta, asiasta tai ominaisuudesta, jota ei enää ole.

Kuura on yksi Aurinkomaan lääneistä. Sillä on aikojen saatossa ollut useita eri lääninherroja.

Historia

Kuura on yksi vanhimpia Aurinkomaan läänejä ja sen on perustanut entinen lääninherra Okami_. Se on ollut olemassa jo vuodesta 2013 eli jo Wanhan Roihun ajasta lähtien, nimellä Pohjola. Tähän aikaan ja paikkaan sijoittuu myös legendaarinen "Pohjola Saaga" -kirjasarja, joka on säilynyt näihin päiviin asti.

Kirjon aikaan läänin nimi oli Jäämaa ja sen uuden linnan (joka nyttemmin on valmis) rakentaminen aloitettiin. Okami_ oli vielä tällöinkin lääninherra. Nyky-Kuuran kirjasto rakennettiin Jäämaan aikoihin, ja se oli edistyksellisimpiä kirjastoja koko sen aikaisessa Aurinkomaassa.

Uuden Roihun ajalle siirryttäessä läänin nimeksi vakiintui Kuura ja johdossa on näkynyt hetkellisesti myös muitakin henkilöitä, kuten ilkkadx ja Pupuprinsessa. Muuten lääniä hallinnoi vuoteen 2016 saakka Okami_. Häntä seurannut lääninherra Raistlin_Majer3 nimitettiin valtiaan toimesta Okamin erottamisen yhteydessä vuoden 2016 loppupuolella. Raistlin_Majer3n jälkeen Kuurassa nousi valtaan GaryCraft, joka kuitenkin erotettiin helmikuussa 2017.

Aurinkomaan ensimmäinen ruttoparantola rakennettiin ilkkadx:n toimesta vanhaan Mustakorven taloon. Suurin osa nykyisistä Kuuran rakennuksista on kuitenkin vanhoilta Pohjolan ja Jäämaan ajoilta, rakennuttajina muun muassa Dobbelz. Uuden Roihun aikaan Aurinkomaassa riehunut murhaaja ja ryöstelijä, matson222, piilotti huhujen mukaan ryöstösaaliinsa jonnekin Kuuran lähistölle, mutta vielä tähänkään päivään mennessä sitä ei ole löydetty.

Raistlin_Majer3:n hallintokaudella Kuuran kaivostoimintaa on laajennettu, Kuuran yliopiston rakentaminen aloitettu, sekä asuntokannan siviilioikeuden kehittämistä, että työntekijöiden oloja parannettu. Muun kehittämisen lisäksi valtakunnan sisällissodan päätyttyä rauhaan, Kuurassa julistettiin Pax Kuura, eli Kuuran rauha. Pax Kuura on filosofinen kannanotto, läänin hallinnon pyrkimys ohjata läänin toimintaa kohti avointa, turvallista sekä suvaitsevaa lääniä. Kuuran rauhanjulistuksen suojaksi perustettiin myös Kuuran kaarti. Lääni on myös tehnyt uuden Puhurin kaivoskylän sekä uudistanut erään pohjoisen kylänsä Karhunkosken kaivoskyläksi. Nallejen kiltaa johtava Oka1 hallinnoi paikallisesti kylää lääninherran mandaatilla.

Screenshot 138
Vuoden 2016 lopulla Kuuran vaakuna vaihdettiin Majer3:n perhevaakunaan.

Maantiede

Kuura on Aurinkomaan lääneistä pohjoisin. Se sijaitsee suuren meren pohjoisrannassa. Kuuraan kuljetaan Roihusta ensin savannivyöhykkeen, sitten meren yli tehdyn sillan ja myöhemmin jäisen tasangon lävitse. Roihun ja Kuuran välinen silta on yksi Aurinkomaan suurimmista ja korkeimmalla merenpinnasta sijaitsevimmista. Kuuran rannikkoa ympäröi laajasti jäätikkö.

Talous ja työpaikat

Kuura tunnetaan erityisesti kaivostoiminnastaan. Taloudellisesti Kuura on lääninä monialainen toimija, jossa yhdistyy kaivostoiminnan, tiedonmyynnin sekä konsulttipalveluiden ja sekatavaramyynnin markkinat.

Kuuran lääni työllistää eri kylien hallinnon lisäksi kaivostyöntekijöitä, sekä tukee eri yritystoiminnan harjoittajia tilaratkaisuilla ja konsulttipalveluilla. Läänissä on pyritty minimoimaan liiketoiminnan kannalta kaikki ylimääräiset maksut. Sitä vastoin valtiaan vero-osuuksista pidetään teräksenlujasti kiinni. Laittomasta toiminnasta yritystoiminnot joutuvat takavarikkoon.

Kuura on erinomainen paikka tehdä laillista bisnestä, sekä suunnitella uusia palveluita ja hyödykkeitä.

Avoimet työpaikat.

Asuminen

Kuuran lääni tarjoaa omistusasuntoja, sekä joissain tapauksissa työsuhdeasuntoja. Mikäli et ole työtä Kuurasta hankkimassa asuntojen hinnat vaihtelevat koon, sijainnin ja hienouden mukaan normaalisti noin 100-1000r hintahaarukalla. Kaivostyöntekijät ja puunhakkaajat asuvat työn puolesta Kuuran Puhurin ja Karhunkosken kaivoskylissä kaupungin itä- ja pohjoispuolella.

Nähtävyyksiä