FANDOM


Kirottu on pelaaja, joka on sääntörikkomuksen vuoksi menettänyt rakennusoikeutensa. Useimmat kirotut ovat saaneet tuomionsa paikkojen grieffaamisesta. Hakkereita ei yleensä kirota, vaan bannataan, sillä he saattaisivat jatkaa hackien käyttämistä kirottuina.

Kiroaminen on bannien lievempi muoto, joka on uniikki Aurinkomaalle. Toisin kuin useimmat bannatut, kirotut voidaan armahtaa kirouksestaan.

Käytännön asioita

Kun pelaaja kirotaan, tämän pelihahmon päälle ilmestyy pelihahmon name tag punaisella kirjoitettuna. Tämä on poikkeuksellista, sillä Aurinkomaassa pelaajien name tagit eivät muuten näy. Kirottujen omaisuus takavarikoidaan valtiolle, joissakin tapauksissa sitä on myös huutokaupattu.

Kirottujen auttaminen on laissa kiellettyä ja siitä saa kovat rangaistukset. Kirottujen auttamiseksi lasketaan kaikki ei-väkivaltainen kanssakäyminen lukuunottamatta normaalia keskustelua.

Kirottujen ominaisuudet

Kirottujen lyönnit 'varastavat elämää' toisilta pelaajilta. Kirotut eivät pysty syömään, rakentamaan, avaamaan arkkuja, käyttämään ovia, sänkyjä tai veneitä tai muutenkaan juuri vaikuttamaan ympäröivään maailmaan. Kirotut pystyvät kyllä käyttämään aseita ja panssareita, jos he saavat sellaisia murhaamalla niitä kantavia pelaajia.

Kirottujen tappaminen on laillista ja jopa suotavaa. Siitä saa positiivista karmaa, mikä lyhentää kirotun tappavan kadotusaikoja. Kirotut syntyvät kuollessaan aina kirottujen saarelle.

Kirottujen ainoa 'tehtävä' Aurinkomaassa on tappaa normaaleja pelaajia. He ovat samantapaisia hirviöitä kuin mobit (esim. zombit), eivätkä lait sen vuoksi päde heihin.

Kirouksesta armahtaminen

Mikäli kirottu haluaa takaisin normaaliksi pelaajaksi, tulee hänen hankkia kymmenen puoltajaa, jotka ovat Aurinkomaassa vähintään alamaisia. Monet kirotut käyttävät puoltajien hankkimiseen foorumin siihen tarkoitettua aluetta ja tekevät niin kutsutun armahdushakemuksen. Kirottuja voi puoltaa /puolla kirotunnimi -komennolla. Kun kymmenen puoltajaa on hankittu, oikeuslaitos on velvollinen järjestämään kirotulle armahdusoikeudenkäynnin. Oikeudenkäynnissä sekä armahdusta puoltavat että sen vastustajat perustelevat kantansa. Lopulta armahdushakemus joko hylätään tai hyväksytään. Mikäli kirottu armahdetaan, hän aloittaa pelaamisen alusta irtolaisena ilman omaisuutta - kaikki, mitä valtio on löytänyt, on takavarikoitu.